hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Elindult a jegyeladás a Sepsiszentgyörgyön hamarosan kezdődő SepsiClassic Komolyzenei Fesztivál koncertjeire

2023.06.23

A SepsiClassic komolyzenei fesztivál egy egyedülálló kulturális esemény, amely 2023. július 6–9. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön. A különleges zenei élményt ígérő kamara-, szóló- és szimfonikus koncertekre már válthatók jegyek személyesen a Városi Jegyirodában vagy online a www.eventim.ro oldalon. 

A fesztiválon a  jegyköteles programok mellett, ingyenes szabadtéri koncertekre, zenetörténeti előadásokra és filmvetítésekre is sor kerül majd. 

A jegyek ára 40 és 30 lej között váltakozik, kedvezményesen 20 és 15 lejért válthatnak a tanulók és nyugdíjasok belépőt. A koncertekre a jegyek nem helykötelesek, a nézők az érkezés sorrendjében foglalhatják el majd a helyüket. 

Jegyeket elővételben az eventim.ro oldalon és a Városi Jegyirodában lehet váltani, de lehetőség lesz a helyszíni jegyvásárlásra is előadások előtt 30 perccel. A jegyiroda hétfőn és szerdán 8:00-16:00 óra között, kedden és csütörtökön 18:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók és nyugdíjasok a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.

Helyszínváltozás: az előzetesen a Dohánygyár épületébe meghirdetett eseményekre a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében kerül sor, illetve a Kaganovskiy Virtuózok koncertje a Krisztus Király templom helyett, az Unitárius templomban lesz megtartva. 

A rendezvény teljes programja, jegyárak és további részletek elérhetők a sepsiclassic.ro oldalon és a fesztivál hivatalos Facebook oldalán. Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.