hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Elbírálták a zöldövezet-átalakítási programra beadott kéréseket

2022.09.05

Összesen 3 023,75 négyzetméternyi zöldövezet átalakítását hagyták jóvá

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többéves zöldövezet-átalakítási programot indított a lakótársulások részére, amelynek keretében tájépítészek tervezhetik újra a lakónegyedi zöldövezeteket. A felhívásra 6 lakótársulás 8 lépcsőházzal jelentkezett hozzávetőlegesen 2 897 négyzetméternyi zöldövezet átalakításának szándékával. A szakmai bizottság elbírálta a leadott kéréseket.

A lakótársulásokkal történő egyeztetések során az átalakításra megjelölt területek tovább bővültek, a szakmai bizottság így 5 lakótársulás, 9 lépcsőházának összesen 3 023,75 négyzetméternyi zöldövezet átalakítását hagyta jóvá. Egy jelentkezést azért utasított el a bizottság, mert a megadott helyszínhez és a lépcsőházhoz nem tartozik zöldövezet.

A tájépítészek már elkezdték beazonosítani és felmérni a területeket, a következő lépésként a lakók által megfogalmazott igények alapján elkészítik a terveket, amelyeket az érintett lakóközösségnek is bemutatnak. A tervek kivitelezését jövő év tavaszán kezdik el. 

A lakók által megfogalmazott igények között pihenőhelyek kialakítása szerepelt kúszónövényekkel, padokkal és árnyékolókkal, de a térségre jellemző növények telepítését, öntözőberendezést, kerékpártárolót is szívesen látnának a tömbházak közötti zöldövezetekben. 

A program költségvetése az idei évre 1 millió lej. A lakótársulásoknak vállalniuk kell az átalakított zöldövezetek gondozásának, karbantartásának a költségeit. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.