hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket

2022.11.28

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket

Elbírálták a Petőfi Sándor egész alakos szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket. A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

A szakmai zsűri tagjai Bocskai Vince szobrászművész, Vetró András szobrászművész, Jánó Mihály művészettörténész, Bordás Beáta művészettörténész, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok voltak.

A tervezett műalkotás az 1918. December 1. utca és a Zefír utca kereszteződésénél található beépítetlen területen kap majd helyet, ahol területrendezésre is sor fog kerülni. A szobor legkésőbb 2023. július 10-ig kell elkészüljön, az avatásra pedig 2023. július 29-én kerül sor.

A Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által kiírt pályázatra hat pályamunka, köztük négy magyarországi és két erdélyi szobrászművész alkotása érkezett.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.