hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Egyetlen online felület a Polgármesteri Hivatal és a lakosok közötti ügyintézéshez

2023.02.09

A szolgáltatás célja az adminisztratív eljárások egyszerűsítése és a bürokrácia csökkentése 

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tavaly ősszel indította el azt az új informatikai rendszert, amely az ügyintézést hivatott egyszerűsíteni a lakók számára. Az új portálon keresztül bizonyos kérelmek és formanyomtatványok kitöltése, aláírása és benyújtása elektronikus úton is lehetséges. 

Az európai uniós alapokból létrehozott platform az intézmény hivatalos oldalán érhető el, új felhasználói fiókot pedig IDE kattintva lehet létrehozni. 

Miért érdemes felhasználói fiókot létrehozni? Mert így (majdnem) minden, a Polgármesteri Hivatalt, a Közpénzügyi Igazgatóságot vagy akár az Urbanisztikát érintő ügyeket is el lehet intézni online. 

Melyek a felület előnyei? Megspórolható a Polgármesteri Hivatalig megtett út és a sorbanállás, hiszen bárhonnan a világból igénybe vehető az online szolgáltatás. Ami még ennél is több, nem kell a papírokra vigyázni, hiszen minden igényelt irat és a hivatal munkatársaival folytatott beszélgetés bármikor elérhető a felhasználói fiókban. 

Hogyan lehet ellenőrzött fiókod? Első körben az ITT létrehozott fiók még nem ellenőrzött, ami azt jelenti hogy, nem lehet hozzáférni az online szolgáltatásokhoz. A teljes szolgáltatáscsomag használatához a valódi felhasználó személyének azonosítása szükséges, ehhez személyesen kell megjelenni előzetes időpontkérés után az Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodában. Előzetes időpontot IDE kattintva lehet foglalni. A személyazonosság ellenőrzése után lehet majd belépni a felhasználói fiókba, ahol elérhetőek lesznek a különböző online szolgáltatások. 

A portálon megközelítőleg 120 típusnyomtatvány lesz elérhető a Polgármesteri Hivatal számos részlegéhez, ezeket pedig az igények szerint folyamatosan bővítik. 

Mindezek mellett, a Polgármesteri Hivatal tevékenységével kapcsolatosan bármilyen kérdés vagy panasz is megfogalmazható a portálon keresztül, amelyekre ugyanott a lakosok választ is kapnak. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.