hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Egyelőre felfüggesztik a vízkizárást – amennyiben a lakóbizottságok betartják az ígéreteiket, megoldódik a helyzet

2023.07.05

Kedélyeket borzoló, áldatlan helyzet érhet véget Sepsiszentgyörgyön: a Közüzemek Rt. és a lakótársulások az esetek többségében már találtak megoldást az adósságok rendezésére. Az elmúlt két hétben, amióta az első vízelzárás megtörtént, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Közüzemek Rt. és a lakótársulások intenzív tárgyalásokat folytattak annak érdekében, hogy minél hamarabb beszüntessék az 1,5 millió lejes adósság behajtása miatt kialakult kényszerhelyzetet. A tárgyalások eredményeként, közös megállapodás értelmében, azokban az esetekben, ahol fizetési és együttműködési hajlandóság mutatkozott, megszűntetik a vízelzárást.

A Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával hozott közös döntés szerint a vízszolgáltatás július 5-től újraindult az egész városban, a Közüzemek Rt. a figyelmeztető kizárásokat követően várja a következő 60 nap elteltét, ugyanis ennyi a lakótársulások számára a fizetési határidő – amennyiben a keretszerződésbe foglalt összegeket törlesztik, úgy a szolgáltatás továbbra is üzemel majd, amennyiben nem, úgy újabb vízelzárásra kerül sor.

Kozsokár Attila igazgató hangsúlyozza: „A víz elzárása bármennyire is kellemetlen, az egyetlen megoldás volt, amely eredményeket szült: a korábban felhalmozott, 1,5 milliós adósság mára 1 millióra csökkent. Tisztában vagyunk azzal, hogy ekkora összeget nem lehet egyik pillanatról a másikra eltűntetni, ezért a nagyon nagy összegekkel tartozó lakótársulásokkal tárgyalunk egy szerződésról a korábbi tartozások ütemterv szerint történő rendezésére, illetve ahol ezt nem lehetett, ott alternatív megoldásokban gondolkozunk. Az utóbbiban nagy segítség, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata jelezte, hogy közvetítő szerepet vállal köztünk és két lakótársulás közt, a Váradi 13. és a Căminului 27. közt.

A vízszolgáltatás felfüggesztése óta az érintett 16 lakótársulásból 5 teljes egészében törlesztette tartozásait, 3 lakótársulással új keretszerződést kötöttek, 2 lakótársulással folyamatban van a tárgyalás, 2 esetben az egyes lakások kizárása történt meg, illetve 1 esetben folyamatban van a lépcsőházi vízhálózat olyan irányú átalakítása, hogy ez lehetségessé váljon, 2 esetben a polgármesteri hivatal közvetítésére fog sor kerülni és 1 esetben az adósság 1000 lej alatti, amelynek törlesztésére van ígéret.

Úgy érzem, hogy jó irányba indultunk el, reméljük, hogy nem kell újabb drasztikus lépésre elszánnunk magunkat szeptemberben és szép lassan a történelmi adósságok is megszűnnek” – összegezte a helyzetet Kozsokár Attila.

Közüzemek Rt.
Sajtóiroda

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.