hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Egy hónap alatt 236 iratcsomót adtak le az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű programra 

2021.05.11

A kéréseket továbbra is fogadják Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata áprilisban indította az Értéket adunk a rocsautódnak elnevezésű programját, amelynek célja, hogy a legtöbb esetben közterületen tartott, és koruknál fogva környezetszennyező roncsautók helye felszabaduljon, fiatalodjon az autópark a városban és ezáltal csökkenjen a környezetszennyezés.

Az első hónap során összesen 263 iratcsomót tettek le a programban érdekelt személyek, ezek közül 236 pozitív elbírálásban részesült, 27-et pedig visszautasítottak. Utóbbiak esetében a járművek nem feleltek meg a szabályzatba foglalt kritériumoknak (nem voltak legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratva, valamint az utóbbi 3 évben nem a kérelmező nevén szerepeltek), a személyek adóhátralékkal szerepeltek a helyi költségvetés felé, vagy hiányos volt a leadott iratcsomó.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ebben az évben 1 millió lejt különített el a programra, ez 333 kérelmező részére elegendő. Amennyiben a jelentkezések száma kimeríti az elkülönített keretösszeget, kiegészítik azt.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre. A programban sepsiszentgyörgyi lakhelyű és székhelyű természetes és jogi személyek vehetnek részt. 

A jelentkezés további részletei, illetve a leadott iratcsomók elbírálásának eredményei IDE kattintva találhatók. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.