hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

EffAct nevű több hónapos programot indít az Ifjúsági Iroda

2022.08.26

A szeptemberben induló kezdeményezéssel arra ösztönzik a sepsiszentgyörgyi lakosokat, hogy minél egészségesebb és környezettudatosabb életmódot folytassanak

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodája szeptemberben indítja el az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. A szervezők egy online platformot is létrehoznak, ahol az érdeklődők tapasztalatokat cserélhetnek egymás között, és friss információkat kaphatnak a program újdonságairól.

Az effAct minden hónapban egy újabb kihívás köré összpontosul, amelynek alapgondolata: Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt! A havonta változó tematikák és kihívások segítségével tudatosabb életformát alakíthatunk ki, ezáltal óvva természeti értékeinket és környezetünket.

Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során. Milyen gyakran használjuk az autót? Miért utazunk autóval? Mennyivel tudjuk csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást? ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Szeptember 17. autómentes nap lesz Sepsiszentgyörgyön, és az Ifjúsági Iroda felhívást intézett a lakosok számára, hogy szervezzenek különböző rendezvényeket a tömbházak előtti utcákon, amelyeket ez alkalomra lezárnak az autós forgalom elől. A programmal kapcsolatos javaslatokat augusztus 30-ig lehet megtenni az ITT található űrlap kitöltésével.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.