hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Díjazták Sepsiszentgyörgy legszebb zöldövezeteit

2023.07.13

Kültéri asztal, a Dália Kertészet által felajánlott ajándékutalványok és személyreszabott szolgáltatások találtak gazdára

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén negyedik alkalommal hirdetett lakónegyedi zöldövezeti szépségversenyt. A verseny idei kiadásában nem volt szükséges személyesen nevezni, május végén és június elején egy szakmai zsűri végiglátogatta a város negyedeit, összesen 60 lakónegyedi zöldövezetet beazonosítva és értékelve.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az első három helyezettet: az Egészségügy sétány 5. szám, 9-es tömbház, az Otthon sétány 13. szám 29-es tömbház, illetve az Ág utca 25. szám 18-as tömbház zöldövezeteinek gondozóit személyre szabott szolgáltatáscsomaggal jutalmazta meg, amely belépőjegyeket tartalmaz a Művész Moziba, a városi strandra, a sugásfürdői kezelőközpontba és a Sugás Spa-ba. A nyertesek továbbá ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat 2024-es zöldövezetszépítési programjában, amely keretében 3 000 lej értékben igényelhetnek különböző javakat.

A fődíjat, egy kültéri asztalt Tóth-Birtan Csaba alpolgármester adta át Diószegi Gizellának, Szabó Árpádnak, Nagy Istvánnak és Veres Zsuzsának, az Egészségügy sétány 5. szám 9-es tömbház lakóinak, akik 1972 óta élnek itt. Az asztal egy öreg diófa alá kerül, a lehető legjobb helyre. A fődíj mellé egy emlékplakett is jár, amely jelzi a legszebb zöldövezet helyét.

Örömmel fogadták a díjakat a második, illetve harmadik helyezettek is, akik a gyermekeikkel és unokákkal együtt fogják felhasználni az ajándékutalványokat.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata köszöni mindazok munkáját, akik zöldövezetet gondoznak, ezáltal szebbé és élhetőbbé téve városunkat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.