hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán

2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala második alkalommal festi át gyermekrajzokkal a Tamási Áron Színház épületét. Idén decemberben az épületfestés keretében gyermekrajzok elevenednek meg a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.  

Karácsonyi ünnepre hangolódó, téli témájú gyermekrajzokat vár az önkormányzat, amelyeket a gyerekek az épület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetnek el, szabadon engedve képzeletüket. A rajzokat grafit- és színesceruzával, valamint filccel lehet készíteni, nem javasolt a zsírkréta és a vízfesték használata, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek.

Az önkormányzat minden sepsiszentgyörgyi iskolának és óvodának személyesen juttatta el a rajzlapokat, a kész rajzokat december 7-ig kell behozni a Városimázs Irodába (1918. december 1. utca, 6-os szám).  

A rajzokat több kategóriában is díjazzák, a díjátadóra december 21-én 18 órától kerül sor a Főtéren, a vásári kőszínpadnál. A rajzokat december 21-23. között vetítik a Tamási Áron Színház homlokzatára 18-21 óra között.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.