hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

December 17-től Sepsiszentgyörgyön sárga forgatókönyv lép érvénybe

2020.12.16

Kinyithatnak a vendéglátóipari egységek és a kulturális intézmények. Engedélyezve lesznek a szabadtéri szabadidős- és sporttevékenységek.

Figyelembe véve, hogy Sepsiszentgyörgyön három ezrelék alá csökkent a koronavírusos megbetegedések száma az elmúlt 14 napban, a Megyei Készenléti Bizottság úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az eddig érvényben lévő szigorító intézkedéseket.

Ennek értelmében, december 17-től, csütörtökről kezdődően a vészhelyzet sárga forgatókönyve lép érvénybe azokon a településeken, ahol a megbetegedések aránya 1,5 és 3 ezrelék között van.
Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől kinyithatnak az éttermek, kávézók belső terei 30 százalékos működési kapacitással, valamint reggel 6 és este 11 óra közötti nyitvatartással.

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere megköszönte a lakóknak a felelősségteljes viselkedést, hiszen a szigorú intézkedések betartásának megvan az eredménye, valamint újra felhívja a lakók figyelmét a szakemberek által megfogalmazott intézkedések betartására, hogy biztonságos és nyugodt ünnepeken vehessünk részt.

A lazítások nem azt jelentik, hogy majd lehet miniszilvesztert szervezni, és ezt fontosnak tartom kihangsúlyozni, ellenkező esetben a lazítások árát januárban fizetjük meg.” - mondta Antal Árpád.

Ugyanakkor újra kinyithatnak a múzeumok, könyvtárak, mozik, színházak, az előadó- és koncerttermek, a művészeti és népiskolák, továbbá lehetőség van szabadtéri kulturális rendezvények szervezésére is, betartva a koronavírus terjedésének megfékezésére vonatkozó, érvényben lévő egészségügyi intézkedéseket. A mozikban és színházakban a nézőterek 30 százalékát foglalhatja el a közönség.

Szintén csütörtöktől megengedett a szabadtéri szabadidős- és sporttevékenységeken való részvétel legtöbb 10, nem egy háztartásban élő személy részvételével, betartva a koronavírus terjedésének megfékezésére vonatkozó előírásokat.

Péntektől megnyitják a Sepsi Aréna melletti fedett korcsolyapályát is a lakók számára, a jégen egy időben 260 személy korcsolyázhat. A jégpálya péntek este 19 és 21 óra között, szombaton és vasárnap pedig 11 és 13, valamint 19 és 21 óra között tart nyitva. A jegypénztár fél órával korábban nyit a bejáratnál való torlódás elkerülése végett. A maszk viselése a korcsolyázás közben kötelező, akárcsak a további előírások betartása a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

A fitnesz- és sporttermek működtetőinek is kötelező betartani az országos előírásokat, valamint a sípályák kizárólag az érvényben lévő egészségügyi szabályok betartásával használhatóak.

Továbbra is kötelező a maszk viselése minden nyílt és zárt területen, az üzletek 21 óráig tarthatnak nyitva, valamint tilos az este 11 óra és hajnali 5 óra közötti közlekedés, ez csak sürgős esetekben, saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal tehető meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.