hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

ComOn Sepsi: Kezdetét vette a közösségi részvételi folyamat nyertes kezdeményezéseinek megvalósítása

2020.10.06

Október-november folyamán 26 akcióra kerül sor Sepsiszentgyörgyön

Kezdetét vette a közösségi részvételi folyamat nyertes kezdeményezéseinek megvalósítása, az első, zenekedvelők számára szervezett akcióra október 3-4-én került sor.

Kezdeményezés és aktív részvétel a fiatalok körében

A Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi folyamat második kiadását júliusban hirdette meg a Prospero Ifjúsági- és Kulturális Egyesület, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával, mely kreatív módszereket szorgalmaz a helyi problémák megoldására. A sepsiszentgyörgyön élő 14-35 éves korosztály ötletei egy közönségszavazáson kerültek megmérettetésre augusztus 27 - szeptember 15 között, melynek eredményeképp a 26 legnépszerűbbnek bizonyuló kezdeményezés támogatásra és megvalósításra kerül 2020. október-november folyamán. Az első akció már előkészítette a terepet a további kezdeményezéseknek, illetve hamarosan elérhetővé válik a teljes eseménynaptár is.

Az első kezdeményezés, ami megvalósításra kerül

A közönségszavazás során egyik legnépszerűbbnek bizonyuló ötlet egy oktató jellegű zenei eseménysorozat: díjmentes ütőhangszerképzés, melyre a főtéri kőszindon kerül sor, szabadtéren.

A learn2drum - Hop csapat által kezdeményezett ingyenes eseményen a résztvevők 10 különböző ütőhangszert próbálhatnak ki, képzett oktató és gitárakkordok kíséretében. Az első alkalmakra október 3-án, illetve 4-én került sor, a soron következő időpontok pedig:
- október 17., szombat
- október 18., vasárnap
- október 24., szombat

A szervezők mindenkit szeretettel várnak 16:00 és 18:00 óra között Sepsiszentgyörgy Főterén!

Az eseményeken a maszk viselése kötelező.

A támogatott kezdeményezések listája elérhető a www.comonsepsi.ro oldalon, illetve hamarosan elérhetővé válik az eseménynaptár is. A Com’ON Sepsi közösségi oldalain (fb.com/comonsepsi, Instagram: @comonsepsi), illetve weboldalán folyamatosan frissülő információkat lehet találni továbbra is.

A Com’on Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.