hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Befejezték a Sepsi Aréna előtti új körforgalom munkálatait

2021.08.19

Befejezték a Sepsi Aréna előtti körforgalom munkálatait, amelyet a héten adtak át a forgalomnak. Az új körforgalom gördülékenyebbé teszi a közlekedést, ezután könnyebben és biztonságosabban lehet majd megközelíteni a Sepsi Arénát. A helyszínen korszerű villanyoszlopokat szereltek és kerékpársávokat hoztak létre.

A körforgalommal kapcsolatos néhány lakossági hozzászólást követően Antal Árpád-András polgármester bővebb magyarázattal szolgált: Mivel sokan nem értették, hogy miért van négy kijárata ennek a körforgalomnak, szeretném megemlíteni, hogy a negyedik kijáratot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem fogja használni a területen épülő campus számára. A munkálatok jövő tavasszal kezdődnek. A körforgalom megépítésénél, ahogyan a helyi területrendezési terv is előírja, figyelembe vettük, hogy ott egy olyan telek fog épülni, amelyiknek szüksége lesz a megközelíthetőségre – magyarázta az elöljáró.

Az elkövetkező években a Oltmező utcában is új kerékpársávokat létesítenek, amelyek a körforgalomban már megépített sávokhoz kapcsolódnak majd.

Ami a városban zajló munkálatokat illeti, idén a Csíki utcában zajlik a közművesítési hálózat felújítása. Ennek az utcának a korszerűsítése, számos más utcával egyetemben, a Városi Mobilitási Terv részét képezi. Mivel az önkormányzat jövő tavasszal szeretné megkezdeni ezeknek az utcáknak a korszerűsítését, a cégek már nekiláttak a tulajdonukban lévő közműhálózatok felújításának, ekkor a gázvezetékeket, villany-, víz- és csatornahálózatot is korszerűsítik.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.