hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Az óvónők is részt vehetnek az elektronikai eszközök vásárlását támogató programban

2020.11.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kiterjesztette a távoktatáshoz szükséges  számítástechnikai eszközök vásárlását támogató programját az óvónők részére is. A programban résztvevő pedagógusok november 27-ig jelentkezhetnek.

Mivel az óvodák és napköziotthonok is áttértek az online oktatásra, az Önkormányzat az óvónők részére is támogatást biztosít, hogy a távoktatáshoz szükséges számítástechnikai eszközöket beszerezhessék. Az eszközök segítségével főként a szülőkkel tartják a kapcsolatot a pedagógusok. 

A kizárólag sepsiszentgyörgyi óvodákban és napköziotthonban dolgozó pedagógusok személyenként legfeljebb 1500 lejes támogatásban részesülnek, ezt az összeget hordozható számítógépekre vagy tabletekre költhetik. Amennyiben a vásárolt eszköz ára meghaladja az 1500 lejt, a különbözetet saját forrásból fedezi a pedagógus.

A kérelmek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának oldaláról INNEN tölthetőek le és a személyi igazolvány másolatával együtt november 27-én, 15 óráig nyújthatóak be Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. Az elbírálást követően lehet megvásárolni a hordozható számítógépeket vagy tableteket, ezek számláját legkésőbb 2020. december 15-ig szükséges letenni a Polgármesteri Hivatalhoz. A vásárlást november 28. és december 15. között szükséges elvégezni, így a számlákon sem szerepelhet korábbi vagy későbbi dátum. 

Ahhoz, hogy egy pedagógus részesülhessen az anyagi támogatásban a 2020-2021-es tanévben aktívnak kell lennie, sepsiszentgyörgyi oktatási intézményben kell tanítania, az elmúlt 5 évben pedig országos szinten nem részesülhetett hasonló támogatásban.

Szeptemberben az iskolákban dolgozó pedagógusok igényelhették a támogatást, akkor az önkormányzat kiírására 703 pályázat érkezett be.

A programra vonatkozó, 349/2020-as számú Határozat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.