hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

Az idei tanévben is folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program

2023.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Királypingvinek Sportegyesület együttműködésében idén októbertől folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program, amelynek célja, hogy a város összes tanintézményének nagycsoportos és elemi osztályos tanulói, a tanév idején heti egy alkalommal ismerkedjenek a sporttal a Sepsi Arénában és a városi uszodában.

Mivel a program a kezdettől fogva a vártnál nagyobb sikert aratott, és a mai napig nagy lelkesedést vált ki a gyermekekből, az önkormányzat továbbra is támogatja a kezdeményezést.

A programban, annak 2017-es indulása óta minden célcsoportot megszólítottak, és bár Sepsiszentgyörgyön a programot a Királypingvinek Sportegyesület kezdeményezte, ez nem csak a jégkorongról szól. A program keretében a gyermekek a legkülönbözőbb sportok gyökereit ismerhetik meg (kosárlabda, foci, kézilabda, atlétika, stb.) ezáltal pár év múlva kiválaszthatják majd azt a sportágat, amely számukra a leginkább tetszik.

A program célja nem az edzésekre való toborzás, hanem a sportra való nevelés alapjainak játékos módon való megismertetése a gyermekekkel, ahol mozgáskoordinációt, egyensúlyt, helyes testtartást tanulnak annak érdekében, hogy a mozgás hosszú távon is az életük részévé váljon.

A program keretében a szervezők biztosítják a gyermekek szállítását a tanintézményektől az Arénáig, valamint az uszodáig és vissza. Ennek értelmében órarend szerinti állandó buszjárat indul az óvodáktól, iskoláktól, és egyszerre 2-3 csoportot tudnak szállítani, érkezéskor pedig a Királypingvinek Egyesület tagjai várják a kicsiket és a kísérőket.

A megszokott programhoz híven, a gyermekek az idei tanévben is különböző felosztásban próbálhatják ki a sportágakat: a negyedikes diákok a Román Vilmos uszodában tanulhatnak meg úszni, az óvodásoknak a Sepsi Arénában szerveznek sportfoglalkozásokat, majd a jégkorongozással ismerkedhetnek meg a fedett műjégpályán. 

A programban hat korosztály, mintegy 3 600 gyermek vesz részt, az óvodai nagycsoportosoktól az negyedik osztályos tanulókig. 

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.