hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Az idei tanévben is folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program

2023.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Királypingvinek Sportegyesület együttműködésében idén októbertől folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program, amelynek célja, hogy a város összes tanintézményének nagycsoportos és elemi osztályos tanulói, a tanév idején heti egy alkalommal ismerkedjenek a sporttal a Sepsi Arénában és a városi uszodában.

Mivel a program a kezdettől fogva a vártnál nagyobb sikert aratott, és a mai napig nagy lelkesedést vált ki a gyermekekből, az önkormányzat továbbra is támogatja a kezdeményezést.

A programban, annak 2017-es indulása óta minden célcsoportot megszólítottak, és bár Sepsiszentgyörgyön a programot a Királypingvinek Sportegyesület kezdeményezte, ez nem csak a jégkorongról szól. A program keretében a gyermekek a legkülönbözőbb sportok gyökereit ismerhetik meg (kosárlabda, foci, kézilabda, atlétika, stb.) ezáltal pár év múlva kiválaszthatják majd azt a sportágat, amely számukra a leginkább tetszik.

A program célja nem az edzésekre való toborzás, hanem a sportra való nevelés alapjainak játékos módon való megismertetése a gyermekekkel, ahol mozgáskoordinációt, egyensúlyt, helyes testtartást tanulnak annak érdekében, hogy a mozgás hosszú távon is az életük részévé váljon.

A program keretében a szervezők biztosítják a gyermekek szállítását a tanintézményektől az Arénáig, valamint az uszodáig és vissza. Ennek értelmében órarend szerinti állandó buszjárat indul az óvodáktól, iskoláktól, és egyszerre 2-3 csoportot tudnak szállítani, érkezéskor pedig a Királypingvinek Egyesület tagjai várják a kicsiket és a kísérőket.

A megszokott programhoz híven, a gyermekek az idei tanévben is különböző felosztásban próbálhatják ki a sportágakat: a negyedikes diákok a Román Vilmos uszodában tanulhatnak meg úszni, az óvodásoknak a Sepsi Arénában szerveznek sportfoglalkozásokat, majd a jégkorongozással ismerkedhetnek meg a fedett műjégpályán. 

A programban hat korosztály, mintegy 3 600 gyermek vesz részt, az óvodai nagycsoportosoktól az negyedik osztályos tanulókig. 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.