hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Az aradi vértanúkra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön

2021.10.04

A megemlékezésre és koszorúzásra, a járványügyi előírások betartása mellett, október 6-án, szerdán 15:30-tól kerül sor, a sepsiszentgyorgyi Bod Péter Megyei Könyvtár mögött található kopjafáknál, és az Erzsébet parkban az 1848–49-es honvéd emlékműnél.

Az idei megemlékezésen részt vesz és beszédet mond Miklós Zoltán parlamenti képviselő, konferál Nagy Zoltán történész, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának munkatársa.

Továbbá felszólal Balázs Antal nyugalmazott tanító, aki a tizenhat különböző fából készült kopjafát faragta az aradi 13 vértanú emlékére: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly emlékére, és amelyek tavaly kiegészültek gróf Batthyányi Lajos miniszterelnök, Kazinczy Lajos honvéd ezredes, illetve Csány László, Erdély teljhatalmú kormánybiztos emlékére állított kopjafákkal.

A megemlékezés Kató Balázs, a Székely Mikó Kollégium tanulójának szavalatával folytatódik, majd Ft. Ilyés Zsolt plébános megáldja a kopjafákat. A koszorúk elhelyezése és a himnuszok eléneklése után az egybegyűltek levonulnak az Erzsébet parkba, a 1848–49-es honvéd emlékműhöz. A megemlékezést a kegyelet virágainak elhelyezése zárja.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Székely Mikó Kollégium és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.