hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön

2021.10.21

Október 23-án Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Volt Politikai Foglyok Szövetségének Kovászna megyei szervezete megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából.

Az esemény 11:00 órától szűk körű koszorúzással kezdődik Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának homlokzatán található Gloria Victis táblánál, ezt követően Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál, az ’56-os parkban található emlékműnél, valamint az Erzsébet parkban, a kommunizmus áldozatainak emlékére felállított kopjafánál helyeznek el koszorúkat.

Az ünnepi megemlékezés részeként, október 23-án 17:00 órától a Liszt Intézet és az Evangélikus-Lutheránus Egyházközség közös szervezésében, Erdélyben első alkalommal itt, Sepsiszentgyörgyön, az evangélikus templomban mutatják be a Magyar Távirati Iroda 56 kép 56-ról című dokumentumfotó válogatását az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emblematikus képanyagából. A megnyitón köszöntő beszédet mond Zelenák József evangélikus esperes, ünnepi beszédet tart Mile Balázs csíkszeredai konzul. A kiállítást Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője nyitja meg. 

A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi ingyenes filmvetítésekkel emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharcra. Október 21-én 18 órától A vizsga, október 22-én 18 órától a Trezor, október 23-án 17 órától pedig az 1956– Emlékezzünk a hősökre című filmeket tekinthetik meg az érdeklődők. A helyek száma korlátozott, ezért a filmvetítésekre javasolt az előzetes helyfoglalás.  

Az ünnepi megemlékezések a járványügyi előírások betartásával zajlanak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.