hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Április 4–6. között igényelhetnek gyümölcsfacsemetéket a sepsiszentgyörgyi lakosok

2023.03.30

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, érkezési sorrendben osztják ki a Városi Kertészet székhelyén

Az adminisztratív akadályok sikeres megoldásával, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata megkezdi az ingyenes gyümölcsfacsemeték szétosztását a városlakók számára, a Háromszéki Közösségi Alapítvány „Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének!” nevű programja keretében.

A gyümölcsfaosztási akcióra április 4-én, 5-én és 6-án kerül sor (a készlet erejéig), a programban kizárólag sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek vehetnek részt. A tavalyi évhez hasonlóan egy lakcímre legtöbb öt csemetét lehet kérni. A program célja az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges táplálkozásának támogatása, gyümölcsszükségletének kielégítése. Az igénylők abban az esetben kaphatják meg a csemetéket, amennyiben Sepsiszentgyörgyön rendelkeznek a fák elültetésére alkalmas területtel, nem tartoznak adóhátralékkal a város költségvetése felé és vállalják, hogy gondozni tudják a gyümölcsfákat.

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, kizárólag személyesen, személyi igazolvány felmutatásával, érkezési sorrendben lehet átvenni kedden, szerdán és csütörtökön (április 4–6. között) 9–14 óráig a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út, 22. szám).

A sepsiszentgyörgyi lakosok idén közel 1 300 csemetét igényelhetnek: alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy-, szilvafa közül választhatnak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.