hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Antal Árpád polgármester a népszámlálási kérdőív kitöltésére kéri a lakosokat

2022.05.10

A sepsiszentgyörgyi lakosok több mint 53 százaléka már online kitöltötte a kérdőíveket, az önkitöltéses szakasz határideje május 15.

Már csak néhány nap maradt a népszámlálási kérdőívek első, önkitöltéses szakaszának határidejéig, ami május 15-én ér véget. 

Az Országos Statisztikai Hivatal jelentése szerint május 9-ig, Sepsiszentgyörgyön 27 184 lakos töltötte ki a népszámlálási kérdőíveket, viszont közel 3 000 hibásan kitöltött kérdőívet regisztráltak, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Antal Árpád- András polgármester.

Bárki, aki online kitöltötte a kérdőíveket, hét nap múlva ellenőrizheti annak érvényességét IDE kattintva. Fontos megjegyezeni, hogy az e-mailen kapott visszaigazolások csupán azt jelzik, hogy a kérdőívet kitöltötték, nem pedig annak érvényességét.

Az érvénytelen űrlapok elsősorban azok körében fordulhatnak elő, akik otthon töltötték ki, ugyanis a segítőpontokon a hitelesítési arány 100 százalékos.

Az a kérésem, hogy azok, akik otthon töltötték ki a kérdőívet, ellenőrizzék, hogy azt érvényesítették-e vagy sem. Ha arra a következtetésre jutnak, hogy nem érvényesítették, akkor keressék fel az összeíropontokat, ahol segítséget kérhetnek. Ugyanakkor felhívom mindazok figyelmét, akik még nem töltötték ki online a kérdőívet, hogy május 15-ig tegyék ezt meg, mert hétfőtől kezdődik a második szakasz, amikor erre már nem lesz lehetőség” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

Sepsiszentgyörgyön a lakosság becslések szerinti létszámának közel 53 százaléka töltötte már ki online a kérdőívet, ami a megyei és az országos átlag felett van.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.