hu
 
Vasárnap, 2022. Augusztus 14.

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön

2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának csütörtöki soros tanácsülésén a önkormányzati képviselők 40 határozatot fogadtak el, ezek között szerepel 12 töltőállomás telepítése elektromos autók számára, ugyanakkor jóváhagyták a városszerte mintegy 100 hulladékgyűjtő ökosziget kihelyezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának céljai között szerepel a tömegsportok gyakorlásához szükséges infrastruktúra biztosítása, ennek érdekében megtette az első lépéseket egy modern jégcsarnok megépítésére a Sepsi Aréna közelében. A projekt megvalósítása érdekében a helyi tanács csütörtökön elfogadta a Mens Sana Alapítvány adományát, amely tartalmazza a kb. 2 000 férőhelyes jégpálya építésének műszaki-gazdasági dokumentációját. Az új létesítmény biztosítja majd a szükséges feltételeket a következő nemzedékek sportolói számára, biztos alapot nyújtva az országos és nemzetközi teljesítményhez. 

Az „okos hulladékgyűjtő” elnevezésű projektet illetően a helyi tanács jóváhagyta azt a megvalósíthatósági tanulmányt, amely megközelítőleg 100 darab szelektív hulladékgyűjtő ökosziget megvásárlására és azok telepítésére vonatkozik a város összes hulladékgyűjtő pontján. Ugyanakkor az okos hulladékgyűjtők kihelyezésének célja, hogy a városlakók csak az általuk kidobott szemét mennyisége után fizessenek.

A projekt szerint a tömbházak közötti hulladékgyűjtő pontok helyén ökoszigeteket telepítenek, amelyeket súly- és térfogat-érzékelőkkel, valamint nyilvántartó és ellenőrző rendszerrel látnak el. Hasonló ökoszigetet telepítettek tavaly a Stadion utcában, amely hatékonynak bizonyult, a lakosok túlnyomó többsége azóta is szelektíven gyűjti a hulladékot.

Végül a helyi tanács jóváhagyta a megvalósíthatósági tanulmányt 12 elektromos autótöltő-állomás telepítésére Sepsiszentgyörgyön, amely a Környezetvédelmi Minisztérium gázkibocsátás általi üvegházhatás csökkentésére irányuló programjának részét képezi.

A projekt keretében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata töltőállomásokat kíván vásárolni elektromos autók számára, amelyeket a város különböző részein telepítenek: a Daczó utcában, a Sport utcában (a strand közelében), a Tulipán utcában (a Nárcisz utca sarkán), a Lidl üzlet parkolójában, a Grigore Bălan utcában, a Horgász utcában, Gábor Áron utcában, a Vasile Goldiș utca 1-2. szám alatti ANL tömbházak parkolójában és az Ifjúság sétányon is.

A felsorolt helyszíneken kívül, a helyi tanács májusban jóváhagyta a műszaki terv elkészítését további 3 elektromos töltőállomás telepítésére Sugásfürdőn, a Kőrösi Csoma Sándor utca 8. szám alatt (a Művész Mozi közelében), valamint a Sepsi Aréna parkolójában.

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete 

Korszerűsítik a közvilágítási hálózatot és újabb járdákat újítanak fel Sepsiszentgyörgyön
2022.08.10

A város több részén föld alá helyezik a villanyvezetékeket, új aszfaltréteg kerül a járdákra és a parkolóhelyekre

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat