hu
 
Szerda, 2023. Június 07.

A sepsiszentgyörgyiek a vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit 

2022.06.16

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, figyelembe véve a lakók által megfogalmazott igényeket, egyeztetett a tanügyi intézmények vezetőivel annak érdekében, hogy a gyerekek a vakáció ideje alatt is használhassák az iskolák sportpályáit. A pályákra a felnőttek is szabadon bemehetnek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítson a sportolásra és a szabad levegőn való mozgásra a város területén, ezért mind a gyerekek, mind a felnőttek szabadon használhatják az iskolák sportpályáit a vakáció ideje alatt. A sportpályákra péntektől, június 17-től, hétköznapokon reggel 10 és este 8 óra között lehet ingyenesen bemenni. A tanügyi intézményekbe a szolgálatos kapus engedi be azokat, akik sportolni szeretnének. A sportpályákra bárki bemehet, nemcsak az adott intézménybe járó tanulók, így arra is lehetőség van, hogy a lakók az otthonukhoz eső legközelebbi helyszínt válasszák.

A Mihai Viteazul Főgimnázium és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum esetében a szabadtéri sportpályák felújítás alatt állnak, ezekeben a tanügyi intézményekben nem használhatók a pályák. A Constantin Brâncuşi Szakképző Líceumba 18:00 óráig lehet bemenni a sportpályára.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala arra kéri a városlakókat, hogy a pályák használata során vigyázzanak azok állapotára és tisztaságára. Ugyanakkor az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy az iskola sportpályáit mindenki a saját felelősségére használja, az esetleges balesetekért a tanügyi intézmények nem vállalnak felelősséget.

Vigyázzunk magunkra és a társainkra!

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.