hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

A sepsiszentgyörgyiek a vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit 

2022.06.16

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, figyelembe véve a lakók által megfogalmazott igényeket, egyeztetett a tanügyi intézmények vezetőivel annak érdekében, hogy a gyerekek a vakáció ideje alatt is használhassák az iskolák sportpályáit. A pályákra a felnőttek is szabadon bemehetnek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítson a sportolásra és a szabad levegőn való mozgásra a város területén, ezért mind a gyerekek, mind a felnőttek szabadon használhatják az iskolák sportpályáit a vakáció ideje alatt. A sportpályákra péntektől, június 17-től, hétköznapokon reggel 10 és este 8 óra között lehet ingyenesen bemenni. A tanügyi intézményekbe a szolgálatos kapus engedi be azokat, akik sportolni szeretnének. A sportpályákra bárki bemehet, nemcsak az adott intézménybe járó tanulók, így arra is lehetőség van, hogy a lakók az otthonukhoz eső legközelebbi helyszínt válasszák.

A Mihai Viteazul Főgimnázium és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum esetében a szabadtéri sportpályák felújítás alatt állnak, ezekeben a tanügyi intézményekben nem használhatók a pályák. A Constantin Brâncuşi Szakképző Líceumba 18:00 óráig lehet bemenni a sportpályára.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala arra kéri a városlakókat, hogy a pályák használata során vigyázzanak azok állapotára és tisztaságára. Ugyanakkor az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy az iskola sportpályáit mindenki a saját felelősségére használja, az esetleges balesetekért a tanügyi intézmények nem vállalnak felelősséget.

Vigyázzunk magunkra és a társainkra!

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.