hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

A sepsiszentgyörgyi lakosok közel 33 százaléka töltötte ki a népszámlálási kérdőívet

2022.04.26

Az Országos Statisztikai Hivatal jelentése szerint április 26-ig Sepsiszentgyörgyön összesen 16 866 személy töltötte ki online a népszámlálási kérdőívet, vagyis a városi lakosság becslések szerinti létszámának közel 33 százaléka.

Az összeírópontokon 7 526 személynek segítettek az online kérdőívek kitöltésében, ami az eddig összeírt személyek 45 százalékát jelenti. Ezekben az esetekben biztos, hogy helyesen történt meg az adatbevitel.

Annak érdekében, hogy a lakosság gyorsan és kényelmesen vegyen részt a népszámláláson, a Szent György Napok ideje alatt, csütörtöktől vasárnapig 10 és 17 óra között az alábbi helyszíneken található népszámláló standoknál lehet segítséget kérni az önkitöltésben:

- Ifjúsági Udvar – egykori Dohánygyár udvara;
- Főtér;
- SzimPlatz – Sugás Áruház előtti tér;
- Park – Mikó szobor környéke (11:00-17:00).

A felsorolt helyszínek mellett a régebbi segítőpontokon továbbra is fogadják az érdeklődőket.

Fontos! Egy családból egy személy is elvégezheti az összeírást, de ne felejtsék el magukkal vinni családtagjaik személyi azonosító számát!

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.