hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város több helyszínén is dolgoznak

2021.06.03

Az utcák teljeskörű korszerűsítési munkálataival egyidőben, a város több helyszínén zajlanak a járdák, lakóövezeti sétányok, köztéri lépcsők és parkolók felújítási munkálatai, amelyek a gyalogos közlekedés megkönnyítését és a lakók közvetlen környezetének rendbetételét hivatottak szolgálni. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai az Egészségügy sétányon, az 1918. december 1. utcában, valamint a Román Hadsereg utcában és Szépmezőn is dolgoznak.

Az Egészségügy sétányon ütemterv szerint haladnak a járdák és a lépcsők felújításával, a helyükre kerültek az új szegélykövek, a sétányok és a lépcsők alapozása is megtörtént, következnek az aszfaltozási munkálatok, majd a parkolók kialakítása.

A Román Hadsereg utcában, a laktanya előtt felszedték a régi, megrongálódott burkolatot, jelenleg a járdaszegélyek kiépítésén dolgoznak a munkások. Szintén a lakóövezeti sétányok felújításán dolgoznak az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak között, ahol már újakra cserélték a járdák régi szegélyköveit, felújították a tömbházak bejáratai előtti lépcsőket, és elkészítették az alapozást az új aszfaltréteg leöntése előtt. Az utcában új parkolók kialakítása is a tervek között szerepel. 

Mindezek mellett, a Sepsi Út-Építő munkatársai városszerte folyamatosan foltozzák a kátyúkat és kicserélik a hibás kanálisfedőket, továbbá a szociális lakások felújításán is dolgoznak. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, a közelmúltban megtörtént a Sport utca teljeskörű felújítása és hamarosan elkészül a Puskás Tivadar utca is. A közeljövőben elkezdődnek a felújítási munkálatok a Rózsa utcában és az 1918. december 1. utcában a Grigore Bălan tábornok és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is. 

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.