hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város több helyszínén is dolgoznak

2021.06.03

Az utcák teljeskörű korszerűsítési munkálataival egyidőben, a város több helyszínén zajlanak a járdák, lakóövezeti sétányok, köztéri lépcsők és parkolók felújítási munkálatai, amelyek a gyalogos közlekedés megkönnyítését és a lakók közvetlen környezetének rendbetételét hivatottak szolgálni. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai az Egészségügy sétányon, az 1918. december 1. utcában, valamint a Román Hadsereg utcában és Szépmezőn is dolgoznak.

Az Egészségügy sétányon ütemterv szerint haladnak a járdák és a lépcsők felújításával, a helyükre kerültek az új szegélykövek, a sétányok és a lépcsők alapozása is megtörtént, következnek az aszfaltozási munkálatok, majd a parkolók kialakítása.

A Román Hadsereg utcában, a laktanya előtt felszedték a régi, megrongálódott burkolatot, jelenleg a járdaszegélyek kiépítésén dolgoznak a munkások. Szintén a lakóövezeti sétányok felújításán dolgoznak az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak között, ahol már újakra cserélték a járdák régi szegélyköveit, felújították a tömbházak bejáratai előtti lépcsőket, és elkészítették az alapozást az új aszfaltréteg leöntése előtt. Az utcában új parkolók kialakítása is a tervek között szerepel. 

Mindezek mellett, a Sepsi Út-Építő munkatársai városszerte folyamatosan foltozzák a kátyúkat és kicserélik a hibás kanálisfedőket, továbbá a szociális lakások felújításán is dolgoznak. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, a közelmúltban megtörtént a Sport utca teljeskörű felújítása és hamarosan elkészül a Puskás Tivadar utca is. A közeljövőben elkezdődnek a felújítási munkálatok a Rózsa utcában és az 1918. december 1. utcában a Grigore Bălan tábornok és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.