hu
 
Szombat, 2022. Augusztus 13.

A nyári szünidő alatt is folytatódnak a tanintézmények felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.07.28

Városszerte zajlanak az óvodák, iskolák belső és külső tereinek felújításai, napköziotthon-bővítés és új óvoda építése is folyamatban van

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában javában folynak a belső felújítási munkálatok, már megtörtént a tetőszerkezet feljavítása és a padlózat hőszigetelése. Új villanyvezetékeket helyeznek el az alagsorban, ugyanakkor az épület pincefalának vakolásán is dolgoznak a kőművesek, ezt követi majd a belső hőszigetelés. Tervben van továbbá egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség létrehozása, valamint folyamatban van a tűzoltórendszer vízellátási rendszerének bekötése is.

A Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda bővítése és felújítása is folyamatban van, ahol jelenleg kicserélik a villanyvezetékeket, újrarendezik a belső tereket, szigetelik a falakat, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek. Jelenleg az óvoda udvarán lévő régi kerítés lebontásán, az épület belső falainak gipszkartonozásán és a régi padló feltörésén dolgoznak.

Folytatódik az Olt utcai 3-as számú óvoda építése, ahol jelenleg az épület alapjának kialakításán dolgoznak a szakemberek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is zajlik az udvarrendezés, valamint sportpályákat létesítenek az udvaron. A külső tér rendezésén, a sportpályáknál az alapok kiásásán dolgoznak.

A műszaki terv többszöri módosítása ellenére jó ütemben haladnak a munkálatokkal Székely Mikó Kollégiumban, ahol a teljeskörű felújítás során már kicserélték a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, a folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, jelenleg az új padlóburkolatok lerakásán dolgoznak. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag idén szeptemberben fejeződnek be az Erzsébet parkra néző épületszárnyban. 

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete 

Korszerűsítik a közvilágítási hálózatot és újabb járdákat újítanak fel Sepsiszentgyörgyön
2022.08.10

A város több részén föld alá helyezik a villanyvezetékeket, új aszfaltréteg kerül a járdákra és a parkolóhelyekre

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat