hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

A nyári szünidő alatt is folytatódnak a tanintézmények felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.07.28

Városszerte zajlanak az óvodák, iskolák belső és külső tereinek felújításai, napköziotthon-bővítés és új óvoda építése is folyamatban van

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában javában folynak a belső felújítási munkálatok, már megtörtént a tetőszerkezet feljavítása és a padlózat hőszigetelése. Új villanyvezetékeket helyeznek el az alagsorban, ugyanakkor az épület pincefalának vakolásán is dolgoznak a kőművesek, ezt követi majd a belső hőszigetelés. Tervben van továbbá egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség létrehozása, valamint folyamatban van a tűzoltórendszer vízellátási rendszerének bekötése is.

A Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda bővítése és felújítása is folyamatban van, ahol jelenleg kicserélik a villanyvezetékeket, újrarendezik a belső tereket, szigetelik a falakat, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek. Jelenleg az óvoda udvarán lévő régi kerítés lebontásán, az épület belső falainak gipszkartonozásán és a régi padló feltörésén dolgoznak.

Folytatódik az Olt utcai 3-as számú óvoda építése, ahol jelenleg az épület alapjának kialakításán dolgoznak a szakemberek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is zajlik az udvarrendezés, valamint sportpályákat létesítenek az udvaron. A külső tér rendezésén, a sportpályáknál az alapok kiásásán dolgoznak.

A műszaki terv többszöri módosítása ellenére jó ütemben haladnak a munkálatokkal Székely Mikó Kollégiumban, ahol a teljeskörű felújítás során már kicserélték a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, a folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, jelenleg az új padlóburkolatok lerakásán dolgoznak. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag idén szeptemberben fejeződnek be az Erzsébet parkra néző épületszárnyban. 

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be