hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

A nyári szünidő alatt is folytatódnak a tanintézmények felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.07.28

Városszerte zajlanak az óvodák, iskolák belső és külső tereinek felújításai, napköziotthon-bővítés és új óvoda építése is folyamatban van

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában javában folynak a belső felújítási munkálatok, már megtörtént a tetőszerkezet feljavítása és a padlózat hőszigetelése. Új villanyvezetékeket helyeznek el az alagsorban, ugyanakkor az épület pincefalának vakolásán is dolgoznak a kőművesek, ezt követi majd a belső hőszigetelés. Tervben van továbbá egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség létrehozása, valamint folyamatban van a tűzoltórendszer vízellátási rendszerének bekötése is.

A Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda bővítése és felújítása is folyamatban van, ahol jelenleg kicserélik a villanyvezetékeket, újrarendezik a belső tereket, szigetelik a falakat, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek. Jelenleg az óvoda udvarán lévő régi kerítés lebontásán, az épület belső falainak gipszkartonozásán és a régi padló feltörésén dolgoznak.

Folytatódik az Olt utcai 3-as számú óvoda építése, ahol jelenleg az épület alapjának kialakításán dolgoznak a szakemberek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is zajlik az udvarrendezés, valamint sportpályákat létesítenek az udvaron. A külső tér rendezésén, a sportpályáknál az alapok kiásásán dolgoznak.

A műszaki terv többszöri módosítása ellenére jó ütemben haladnak a munkálatokkal Székely Mikó Kollégiumban, ahol a teljeskörű felújítás során már kicserélték a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, a folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, jelenleg az új padlóburkolatok lerakásán dolgoznak. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag idén szeptemberben fejeződnek be az Erzsébet parkra néző épületszárnyban. 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.