hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Norvég támogatással újítanak fel több épületet Sepsiszentgyörgyön

2021.07.02

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a norvégiai Østfold Egyetemi Kollégiummal partnerségben az Innovation Norway által lebonyolított RO - Energia a megújuló energiáért program keretében valósítja meg az Alacsony károsanyag-kibocsátás, magas hatékonysággal és fenntarthatósággal Sepsiszentgyörgy fontos középületeiben című, az energiahatékonyság növelését célzó projektjét, az EEA és a Norvég Támogatások 2014–2021 által nyújtott vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A beruházási munkálatok a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola régi épületére és a Sepsi Rekreatív R.T. által működtetett Uszoda létesítményére vonatkoznak. A beavatkozások között a legfontosabbak a külső hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a tető felújítása, a villanyhálózat és a fűtésrendszer cseréje, mely munkálatok befejeztével előreláthatólag 82%-al kevesebb energiaszükséglettel és 78%-al kevesebb szén-dioxid kibocsátással lehet majd számolni.

Ezúton fontos kiemelni, hogy nemcsak a komfortérzet fog jelentősen javulni a végső felhasználók számára, hanem ezek az épületek környezetvédelmi szempontból is jobban megfelelnek majd az elvárásoknak, illetve nem utolsó sorban, egy jelentős anyagi tehertől mentesítik az Önkormányzat költségvetését, mely összeget más célokra lehet majd felhasználni.

A beruházás becsült értéke 2,246 millió EUR, a vissza nem térítendő támogatás értéke 1,8 millió Euró, a hiányzó önrészt a helyi költségvetésből fedezi az Önkormányzat.

Jelenleg a két felújítandó épület műszaki dokumentációjának kidolgozására, illetve frissítésére vonatkozó tervezési szolgáltatások beszerzése van folyamatban, mely dokumentációk alapján el lehet majd indítani a műszaki tervek közbeszerzési eljárását. A korszerűsítési munkálatok leghamarabb jövő év tavaszán indulhatnak, a megvalósítás határideje 2023 vége.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.