hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

A nagycsaládos kártyával rendelkezők igényelhetik a számítástechnikai eszközök vásárlásának támogatását

2020.11.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a nagycsaládos kártyával rendelkező gyermekek online tanulásához szükséges hordozható és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata bővíti a Nagycsaládos programját, melynek keretében idéntől hordozható és asztali számítógépek, valamint tabletek vásárlásával támogatja a gyerekek online tanulását. 

A legkeveseb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat. Az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál a különbözetet a család finanszírozza. A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek három eszközt szükséges vásárolni.

A támogatás november 24-től igényelhető, a kéréseket folyamatosan le lehet adni, ehhez pedig egy kitöltött formanyomtatványt (letölthető INNEN) és az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A kifizetési bizonylat nem lehet korábbi, mint november 24-e. 

A polgármesteri hivatal mindeddig 173 családnak összesen 776 kártyát állított ki, a Nagycsaládos programba való jelentkezésről ITT olvashatnak bővebben.

A Nagycsaládos program célja, hogy a többgyermekes családok Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz kedvezményesen jussanak hozzá, ezáltal is népszerűsítve az egészséges életmódot, a kultúrát, hosszú távon növelve az életminőséget. Ennek értelmében a legkevesebb háromgyermekes családok ingyen parkolhatnak, illetve a sugásfürdői, sepsiszentgyörgyi szabadidős létesítményekbe, kulturális intézményekbe és azok rendezvényeire pedig kedvezményesen vásárolhatnak bérletet.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be