hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

A lakosok regisztrálási kötelezettsége a Szennyvízgyűjtő és -kezelő Rendszerek Nyilvántartásába

2022.11.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Városrendezési Igazgatósága ismételten felhívja azon lakók figyelmét, akik nem csatlakoztatták ingatlanjaikat a szennyvízelvezető rendszerre, hogy kötelesek regisztráltatni egyedi rendszereiket a Szennyvízgyűjtő és -kezelő Rendszerek Nyilvántartásába.

Figyelem! A regisztrálási kötelezettség a 2022. május 27-e előtt épült megfelelő egyedi rendszerek tulajdonosai számára is érvényes.

A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványok az önkormányzat Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában igényelhetők, vagy online letölthetők: szennyvíztisztításra ITT és szennyvízgyűjtésre ITT.

Megjegyezzük, hogy a regisztrációhoz nem szükséges kérésben feltüntetett valamennyi dokumentum azonnali benyújtása, ezek az iratok a regisztrációt követően is pótolhatók.

A 241/2006.06.22-es újraközölt törvény értelmében a természetes és jogi személyek kötelesek a megfelelő egyedi vagy egyéb környezetvédelmet biztosító megfelelő rendszereket használni, kivéve ha a közcsatorna-rendszer kiépítése a környezeti hatások szempontjából vagy gazdasági okokból nem indokolt.

Ezek a rendszerek az építési munkálatok kivitelezésének engedélyezéséről szóló 50/1991. sz. törvény rendelkezéseivel összhangban engedélyeztethetők az újonnan létrehozott közcsatorna-rendszerek üzembe helyezéséig, amelyekhez legkésőbb az üzembe helyezésüket követő egy éven belül kötelesek csatlakozni.

Minden megfelelő egyedi rendszer esetében a szennyvíziszap eltávolítását kötelező egy erre jogosult szennyvízkezelő vállalattal elvégeztetni.

A szabályozások célja a felszín alatti és/vagy felszíni vizek szennyezésének jelentős csökkentése a lakosság csatornaszolgáltatáshoz való hozzáférésének  növelésével.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.