hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

A hétvégi vásár a nőnap jegyében zajlik

2021.03.05

Sepsiszentgyörgyön, hétvégén, azaz március 6-7. között újra megszervezik a Helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

Máthé László, a TEGA Rt. vezetője elmondta: „Első ízben 51 asztalra növeljük a résztvevők számát: új standokat készítettünk, amelyeket most fogunk először felállítani. 2020-tól bevezettük, hogy licitálni kell a helyekre, egyrészt azért, hogy ne történhessen meg, hogy valaki egész évre lefoglal egy asztalt, így más árusnak nem jut hely, másrészt azért, hogy az így befolyó összeget a vásár minőségének emelésére, illetve a befogadási kapacitás növelésére fordítsuk. A most elkészült asztalokkal lényegesen több árust tudunk befogadni, amit egyértelműen sikernek lehet elkönyvelni”.

Az 51 asztal nem tartalmazza a 4 kürtőskalácskészítőt, ahogy a Puskás Tivadar Szakközépiskola sátrát sem. Ez utóbbiban az iskola szakoktatási ágazatait mutatják be, ezúttal a kertművelés (hortikultúra), kertészet és a zootechnika (állattartás és állattenyésztés) szakokat, azokkal a cégekkel karöltve, amelyek az iskola keretein belül zajló gyakorlati oktatáshoz is hozzájárulnak.

A nőnap közeledtével sor kerül a tavaszi virágvásárra is, amelyre ezúttal 10 virágtermesztő jelentkezett: az alkalom azonban a hölgyek köszöntésén kívül arra is lehetőséget biztosít, hogy a melegedő évszakban sokak számára nélkülözhetetlen virágokat is beszerezzék.

(A TEGA Rt. közleménye)

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.