hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

A héten kezdődik a Sepsiclassic, Sepsiszentgyörgy első komolyzenei fesztiválja

2023.07.03

Az eseményen két zenetörténeti előadásra, két szabadtéri koncetre, egy szimfonikus, három kamara- és négy szóló koncertre kerül sor július 6. és 9. között. 

Elérhetővé váltak a jegyek Kolonits Klára, Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes és Zsoldos Bálint zongoraművész A nyár virágai című közös koncertjére, melyre pénteken 17:30 órától kerül sor az Olt utcai Árkosi Kulturális Központban. A gondosan összeállított repertoárban a művészek a romantika nagyjaitól, Tchaikovskytól, Brahmstól és Griegtől válogattak. Az est nyitányaként, Keresztes Antóniát, a Plugor Sándor Művészeti Líceum zeneszakos diákját hallhatjuk!

Még kaphatók jegyek 

Továbbra is lehet jegyet vásárolni a SepsiClassic koncertjeire a Városi Jegyirodában, illetve az eventim.ro oldalon.

Csütörtökön a Kaganovskiy Virtuózok Salut d'amour című produkciójukkal lépnek fel 19:30-tól az Unitárius templomban. Előhangként a kézdivásárhelyi tehetséges hegedűművész, Furus Ábel játékát hallgathatják.

Pénteken, július 7-én, 19:30-tól Somogyi-Tóth Dániel nemzetközileg elismert orgonaművész és karmester szólaltatja meg a Krisztus Király templom orgonáját, hozzá csatlakozik Kádár János Balázs sepsiszentgyörgyi klarinétművész. 

Szombaton, július 8-án a frissen felújított Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében 17:30-tól Radnóti Róza zongoraművész Ligeti György világhírű magyar zeneszerző születésének centenáriuma alkalmából Ligeti 100 – Miniatúrák Bartók és Ligeti műveiből címmel ad zongoraestet. Előtte, Dénes Dorottya helyi tehetség örvendezteti meg gordonkajátékával a hallgatóságot. 

19:45-től Veress Ábel kézdivásárhelyi zongoraművész és zenész barátai: Kiss Lucia cselló- és Kóbor Éva hegedűművész kamarakoncertjére kerül sor. Kiemelt meghívottként Bogányi Gergely zongoraművész is bekapcsolódik, akinek az estét záró szólókoncertjére a jegyek már elfogytak.

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján 17:30-tól Szőcs Botond sepsiszentgyörgyi zongoraművész és barátai – Filip Zsombor gitár-, Csoma Attila tuba- és Mădălina Bourceanu énekművész – kamarakoncertjére kerül sor ugyancsak a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében. 

A SepsiClassic Komolyzenei Fesztivált a Sepsiszentgyörgyön először vendégszereplő  Temesvári Banatul Filharmónia szimfonikus koncertje zárja, 19:30-tól a Krisztus Király templomban. Vezényel: Cristian Spătaru karmester, szólista: Balogh Ádám zongoraművész.

A jegyek ára 40 és 30 lej között váltakozik, kedvezményesen 20 és 15 lejért válthatnak a tanulók és nyugdíjasok belépőt. Kedvezményesen a Városi Jegyirodában lehet jegyet váltani. A fennmaradó helyek függvényében helyszíni jegyvásárlásra is lehetőség lesz, az előadások előtt 30 perccel. 

Koncertek az Erzsébet parkban, zenetörténeti előadások a Művész Moziban

Pénteken, július 7-én 16:30-tól a sepsiszentgyörgyi Lilium Quartet klasszikus vonósnégyesének muzsikája, vasárnap, szintén 16:30-tól a csíkszeredai Clarinetto Kamarazenekar fogja megörvendeztetni még a „gyanútlan” járókelőket is az Erzsébet parkban.

Csütörtökön és pénteken 10 órától pedig érdekfeszítő zenetörténeti előadásokra kerül sor a Művész Moziban. Zsoldos Dávid zenetörténész és zongoraművész különleges módon, párhuzamba állítva mutatja be Bach és Handel, illetve Liszt és Pedrewski életét és munkásságát.

A koncertek műsora, a rendezvény teljes programja,  jegyárak és további részletek elérhetők a sepsiclassic.ro oldalon és a fesztivál hivatalos Facebook oldalán. Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.