hu
 
Szombat, 2021. Április 17.

A helyi költségvetés elfogadása után indul a roncsautóprogram Sepsiszentgyörgyön

2021.03.29

Figyelembe véve, hogy a helyi költségvetés elfogadása április közepén esedékes Sepsiszentgyörgyön, az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program csak ezt követően tud elindulni, nem pedig április 1-én. A késésért az önkormányzat a lakók elnézését kéri.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre.

A program célja, hogy a legtöbb esetben közterületen tartott, és koruknál fogva környezetszennyező roncsautók helye felszabaduljon, fiatalodjon az autópark a városban és ezáltal csökkenjen a környezetszennyezés.

Az érdekelt természetes vagy jogi személyek a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában, valamint a hivatal honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba. A dokumentumok listája IDE kattintva található, ezek leadhatók a fent említett irodában, vagy elküldhetők a petitii@sepsi.ro e-mail címre. A költségvetés elfogadása után az érdeklődők azonnal kérelmezhetik a részvételt. 

A kérelmezőknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük:

  • állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel kell rendelkezniük,
  • nem lehet helyi adó és/vagy illeték tartozásuk (nem szükséges igazolás),
  • nyilatkozniuk kell, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó programba való beiratását,
  • nyilatkozniuk szükséges, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3 000 lejes támogatást.

A jelentkezők a kérés leadásától számított 8-ik munkanapon írásos értesítést kapnak annak jóváhagyásáról vagy elutasításáról. Kedvező elbírálás esetében, az értesítéstől számítva, 90 nap áll a tulajdonos rendelkezésére, hogy leadja a gépkocsit (minden lényeges elemével együtt) egy használt járművek átvételére és megsemmisítésére jogosult központnak. A Polgármesteri Hivatal a 3 000 lejes támogatást a roncstelepről kapott igazolás beadásától számított 15 napon belül átutalja a kérelmező bankszámlájára. 

A programra vonatkozó további részletek IDE kattintva találhatók. 

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció: újabb szereplők mutatkoztak be
2021.04.16

A szervezők, egy hónappal az első sajtóbemutató után, újabb szereplőket mutattak be, akik nagy izgalommal várják, hogy katakterük bőrébe bújhassanak.

Májusban kezdik kiosztani a tejport a kismamáknak
2021.04.15

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közvetítői szerepe van a tejpor támogatási program lebonyolításában

Befejeződtek a Személyi Nyilvántartó Osztály felújítási munkálatai
2021.04.13

Megújult épületben folytatja munkáját Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Személyi Nyilvántartó Osztálya, a Dózsa György utca 14-es szám alatt.

Kilyén és Szotyor lakosai április 14-től vehetik át az igényelt gyümölcsfacsemetéket
2021.04.12

Szerdán, április 14-én, reggel 9-órától kezdődően a kilyéni és a szotyori lakosok a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út 22. szám) vehetik át az általuk igényelt gyümölcsfacsemetéket.