hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

A Csíki Negyedben új kialakítású gyűjtőpontokkal védekezik a TEGA a folyamatos szeméthalmok ellen

2023.01.27

Mint ismeretes a sepsiszentgyörgyi hulladékgyűjtők jelentős része folyamatos rongálásnak volt kitéve, rendszerint a zárszerkezeteket, ajtókat tették tönkre ismeretlenek. Az eredményen a lakók teljes joggal háborodtak fel: gyakran bokáig érő szemét fogadta azt, aki a szemetet készült eldobni. Ez a TEGA számára is kellemetlen.

„A legtöbb panaszt a Csíki negyedből regisztráltuk, ezért is kezdtük itt a gyűjtőpontok átalakítását. Úgy gondoljuk, hogy nincs az rendben, hogy egy lakó odafigyel, energiát fektet a szelektív gyűjtésbe, majd valaki mindent kidobál a földre. A javítások, rendőrségi feljelentések

nem hoztak eredményt, a guberálás továbbra is mindennapos jelenség. Most a Csíki negyedi zárt tárolók mindegyikét átalakítottuk úgy, hogy kívülről lehessen bedobni a szemetet, nem kell bemenni a gyűjtő belterébe. A szelektív gyűjtést itt is figyelembe vettük, külön rés van a háztartási, vegyes hulladéknak, illetve a biológiailag lebomló hulladéknak” – közölte Máthé László a TEGA Rt. igazgatója.

Az igazgató elmondta: ez a megoldás kísérleti jellegű, célja, hogy a lakók ne kelljen a kiöntött szemétben járkáljanak. Az eredmények függvényében vagy átalakítják a többi tárolót is, vagy újabb megoldás után néznek.

„Az a baj, hogy a kollégák hiába takarítanak napi rendszereséggel, mert estére már újra katasztrofális állapotok vannak a guberáló emberek miatt. Ez a kérdés egy szociális kérdés, nem is tudnánk, de nem is tisztünk megoldani. A TEGA nem büntethet meg embereket azért, mert szemetelnek, ezt a rendőrség, a Környezetvédelmi Őrség teheti meg. Amit mi tehetünk, hogy jobb megoldásokat keresünk: nem hiszem, hogy ezzel a lépéssel megoldjuk a guberálás problémáját, de legalább az emberek nem kell a szemétben járjanak.”

TEGA Rt.
Sajtóiroda

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.