hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

60 plusz – ajándék az időseknek

2023.10.12

Elérhető az önkormányzat meglepetésmagazinjának első száma

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata saját szerkesztésű magazinnal lepte meg az időskorúakat. A 60 plusz első példányszámait az idősek napja alkalmával osztották ki a város templomaiban. 

A magazin olyan írásokat tartalmaz, amelyek érdekesek lehetnek az idősek számára. Az első lapszám polgármesteri köszöntője után Krecht Gyöngyvér kalauzol a Reménység Nyugdíjas Klubba, amely számos programmal, kirándulással, estéllyel szépíti a szépkorúak életét. Az egészség rovatban Csurulya Gabriella családorvos tanácsol, mire kell odafigyelni, ha beköszönt az ősz, majd Kondor Ágota mentálhigiénés szakember mesél az aktív időskor pozitív hatásairól. 

Akik egy kis irodalomra vágynak, Antalka Ágota szívhez szóló novelláját olvashatják egy színházi ajánló kíséretében. A szószék rovatban Dénes Katinka, a református vártemplom lelkésze osztja meg gondolatait, mesélésre buzdítva az időseket. 

A lapban egy vadonatúj kezdeményezésről is olvashatnak. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ajándéka, hogy havi rendszerességgel olyan filmek vetítésével lepi meg az időseket, amelyeket valószínűleg fiatal korukban már láttak. A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi ad otthont a nosztalgiamozizásnak, amelyen a filmszínházakban régóta nem vetített klasszikusokat, az Ének az esőben-t (október 18., 11:00 óra) és a A muzsika hangját (december 14., 11:00 óra), valamint egy újonnan készült nagysikerű dokumentumfilmet, A maga természete szerint és szabadon-t (november 23., 11:00 óra) tekinthetik meg. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, a moziban (Kőrösi Csoma Sándor utca 10. szám) lehet rájuk iratkozni.

Az évszakhoz igazodva, a recept rovatban Incze Anikó, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola egykori tanárnőjével süthetnek, majd a barangolóban József Álmos helytörténész kalauzol el az egykori Sepsiszentgyörgyi vásártérre. 

Az önkormányzati kitekintőben Sugásfürdőre kirándulhatnak, valamint az arany- és gyémántlakodalmasok, valamint a 100 évesek köszöntéséről olvashatnak. A lap agytornára is hív: a Sepsiszentgyögyhöz köthető keresztrejtvény megfejtéséért cserébe ráadásul értékes nyereményekhez juthatnak a szerencsések.

A  60 plusz magazin ingyenes és időszakosan fog megjelenni, az első lapszámot a 60 év felettiek otthonaikba viszik az önkéntesek, továbbá elérhető az egyházaknál, a Zathureczky Berta Központban, a Diakónia Keresztény Alapítvány sepsiszentgyörgyi idősgondozó ágazatánál, valamint a városi jegyirodában (Szabadság tér 1. szám).

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.