hu
 
Szerda, 2023. Június 07.

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján

2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is ünnepélyes keretek között köszönti fel azokat a párokat, akik ebben az évben ünneplik az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat, vagyis az arany- vagy gyémántlakodalmas házaspárokat.

Hagyományos módon, a Szent György Napok idején sorra kerülő eseményt idén az idősek világnapján, október elsején szervezik meg. 

Az arany- és gyémántlakodalmasokat a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében 12 órai kezdettel ünnepélyes keretek között köszönti Antal Árpád-András polgármester és Vargha Fruzsina alpolgármester.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala már több mint 10 éve ünnepli azokat az idős párokat, akik több mint 50 éve házasok, eddig közel 300 házaspárnak gratuláltak kitartásukért, amely mindannyiunk számára példamutatásként szolgál.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.