hu
 
Péntek, 2024. Szeptember 27.

16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, számokban

2024.09.24

A gazdag programnak és a jó időnek köszönhetően nagy sikernek örvendett a tizenhatodik alkalommal megszervezett Sepsiszentgyörgyi Sportnapok. A szeptember 20-22. között zajló rendezvényen több mint 6000 személy sportolt, mozgott és vett részt a sokszínű programpontok valamelyikén; 3000 érem, 4000 oklevél és 280 kupa került kiosztásra. 

Három napon át gazdag és érdekes programpontok vártak a mozgásra vágyókra, a sportbarátokra. Nem hiányzott a családos gyalogtúra, bringatúra, különböző versenyek, családi futás, de ki lehetett próbálni a búvárkódást is, lazítani a Chill Zone-ban vagy előadásokat hallgatni az egészséges táplálkozásról és az életmódváltásról, illetve különböző mozgásformákat elsajátítani a színpadi előadásoknak köszönhetően. A Sportnapok különlegessége volt az amerikai futball, az ökölvívás bemutató, a Smart Dogs Land vagy a zsonglőr és akrobata show, de ki lehett próbálni más új sportágakat is, mint a roundnet, a paddle smash, a crossnet vagy a kanjam. Ezúttal sem maradtak el a közönségtalálkozók, és első alkalommal méltattak ma is aktívan sportoló, a többedik x-en túl lévő sepsiszentgyörgyieket. Idén sem maradt el a Másféleképpen vagyunk jók elnevezésű esemény, amelynek keretében fogyatékkal élő és speciális nevelési igényű gyermekeket vontak be a sportba, mozgásba a Plugor Sándor Művészet Líceum udvarán. 

Ugyanakkor, a szervezők idén is törekedtek arra, ne csak a város központjában szervezzenek programokat, hanem bekapcsoltak iskolákat, sportlétesítményeket is és ezáltal, változatos helyszíneken kínálva színes bemutatókat és vetélkedőket. 

A Sportnapokon több mint 100 program várta az érdeklődőket, és az egyes  eseményeken a résztvevők száma várakozásunkat is felülmúlta: a Night Ride-on több mint 350-en tekertek végig Sepsiszentgyörgy utcáin, a szombat esti közösségi futáson mintegy 150-en álltak rajthoz, a vasárnapi Sportágválasztón közel 600 gyerek ismerkedhetett meg alaposabban és próbálhatott ki különböző sportágakat, de a Sportnapok zárórendezvényén, a Színes Futamon is megközelítőleg 650 vidám versenyző szaladt az Erzsébet park sétányain. 

A Sportnapok szervezőcsapata ezúton is szeretne köszönetet mondani a résztvevőknek, illetve minden olyan vállalkozásnak, önkormányzatnak, szervezetnek, akik hozzájárultak a 16. Sportnapok lebonyolításához.

Hosszabított ügyfélfogadás a Közpénzügyi Igazgatóságon
2024.09.24

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy a második félévre kivetett helyi adókat és illetékeket 2024. szeptember 30-ig lehet késedelmi kamat nélkül befizetni.

16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, számokban
2024.09.24

A gazdag programnak és a jó időnek köszönhetően nagy sikernek örvendett a tizenhatodik alkalommal megszervezett Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

A jelen már aktív, a jövő még aktívabb lesz Székelyföldön!
2024.09.24

A szakma és a közönség egybecsengő véleménye jellemezte az Aktív Székelyföld Konferencia érintett témaköreit. A szeptember 21-én zajló rendezvényen a közös nevező a mozgás és aktív életmód volt, a téma köré épült előadások pedig érdeklődő és nevető hallgatósággal töltötték be az Arénát.

Eva FilmMakers Festival 2024: újdonságok a 4. kiadás programjában
2024.09.19

Az Eva FilmMakers Fesztivál idén szeptember 20. és 27. között ismét jelentkezik egy kizárólag a nők által rendezett filmeknek szentelt kiadással, amely romániai és magyarországi rendezőnők filmalkotásait, valamint színházi előadásokat, Drive-In mozit és közönségtalálkozókat vonultat fel.

Pénteken kezdetét veszi a 16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok
2024.09.17

Több mint 100 programpont, mintegy 50 sportág és sok-sok jókedv, ezt ígérik a 16. Sportnapok szervezői. Szeptember 20-22. között várnak mindenkit, fiataloktól egészen az idősebbekig, hogy együtt mozgassák meg a várost.